Продукти
-
1
ч.
мляко
-
1
щипка
бял пипер
-
1
стрък пресен
босилек
-
1
ч.л.
сушен босилек
-
1
пилешки бульон
-
25
г
краве масло
-
2
с.л.
зехтин
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.
сметана за готвене
-
1
ч.ч.
крутони
-
1
глава
лук
-
2
стръка
див лук
-
500
г
пресни аспержи
Начин на приготвяне
1. Задушаваме лука с подправките в зехтина. Добаявме разтворения в 500 мл гореща вода бульон, както и почистените и нарязани аспержи.
2. Сваряваме до готовност и сваляме от огъня. Пасираме супата и добавяме сметаната, разбита с млякото. По желание можем да добавим и един жълтък. Накрая добавяме и бучката масло и оставяме да се разтопи.
3. Декорираме със ситно нарязан див лук и крутони и листенце пресен босилек.