Супа борш

Продукти

  • 5 г червен пипер
  • 5 г черен пипер
  • 2 броя дафинов лист
  • 50 г заквасена сметана
  • 50 г доматена паста
  • 2 домати
  • 1 глава лук
  • 100 г целина , глава
  • 3 моркови
  • 3 картофа
  • 500 г зеле прясно
  • 5 г сол

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large supa borsh

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на жулиени лукa, зелето, морковите, целината, и ги запържваме в дълбок съд.
  2. Прибавяме червения пипер, доматената паста, дафиновия лист и сипваме топла вода.
  3. След това нарязваме картофите на средно големи кубчета и ги прибавяме към останалите зеленчуци. Варим до пълна готовност.
  4. Нарязваме доматите и копъра на ситно, и ги поставяме при сварените зеленчуци.
  5. Овкусяваме с черния пипер,червения пипер и солта.
  6. Вече готовия борш гарнираме със заквасена сметана.