Продукти
-
2
с.л.
масло
-
0,5
чаша
прясно мляко
-
0,5
чаша
сметана
-
3
ч.ч.
рибен бульон
-
3
картофа
-
0,5
кг
бакалярос
-
2
яйца
-
2
с.л.
зехтин
-
пипер
-
сол
Начин на приготвяне
1. Слагаме в тенджера рибния бульон, когато заври добавяме парчетата риба. Оставяме да ври 10 мин. Прецеждаме бульона.
2. Прибавяме картофите, маслото и зехтина и ги оставяме да поврят 15 мин. докато омекнат картофите.
3. Прибавяме сметаната, прясното мляко, рибата, която сме почистили и накъсали на парчета и разбити яйцата. Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз.