Стек с малинов сироп и лайм
Продукти
400 г
телешко или свинско филе, нарязано на стекове
1
лайм
80 мл
червено вино
3 с.л.
балсамов оцет
1 с.л.
малинов сироп
0,5 ч.л.
босилек
0,5 ч.л.
мащерка
3 с.л.
зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Време:
24 ч. и 30
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме месото.
В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
Измиваме и изцеждаме лайма на сок.
След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поливаме с лайма.