Продукти
-
400
г
телешко
или свинско филе, нарязано на стекове
-
1
лайм
-
80
мл
червено вино
-
3
с.л.
балсамов оцет
-
1
с.л.
малинов сироп
-
0,5
ч.л.
босилек
-
0,5
ч.л.
мащерка
-
3
с.л.
зехтин
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме месото.
- В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
- Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
- Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
- Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
- Измиваме и изцеждаме лайма на сок.
- След като извадим месото от фурната го режем на филийки и го поливаме с лайма.