Стек от риба тон с черен пипер

Продукти

  • 30 гр. рукола
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. пипер
    смлян (черен, червен и зелен)
  • 4 ч.л. олио
    или зехтин
  • 720 гр. риба тон

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5 см. 
  2. Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера.
  3. Печем на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от всяка страна.
  4. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и малко лимон. Разбъркваме леко.
  5. Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата от рукола и резенче лимон.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).