Продукти
-
1
с.л.
черен пипер
прясно смлян
-
0,5
кг
скариди
измити и почистени
-
35
г
домати
сушени
-
1,5
ч.ч.
бяло вино
-
0,5
кг
миди
измити
-
1
с.л.
морска сол
-
3
скилидки
чесън
нарязани на дребно
-
20
г
зехтин
-
3
лукчета
малки, нарязани на дребно
-
1
пак.
спагети
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
- Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Изпържваме лука и чесъна, за около 4 минути, докато омекнат. Добавяме изсушените домати и готвим още около минута. Добавяме виното, скаридите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
- Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
- По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз.