Спагети с морски дарове

Продукти

  • 1 с.л. черен пипер
    прясно смлян
  • 0,5 кг скариди
    измити и почистени
  • 35 г домати
    сушени
  • 1,5 ч.ч. бяло вино
  • 0,5 кг миди
    измити
  • 1 с.л. морска сол
  • 3 скилидки чесън
    нарязани на дребно
  • 20 г зехтин
  • 3 лукчета
    малки, нарязани на дребно
  • 1 пак. спагети

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме спагетите според указанията на опаковката, след което ги отцеждаме.
  2. Междувременно загряваме тенджера със зехтина на средна температура. Изпържваме лука и чесъна, за около 4 минути, докато омекнат. Добавяме изсушените домати и готвим още около минута. Добавяме виното, скаридите и мидите. Оставяме, докато заврат, след това намаляваме температурата, захлупваме и оставяме да къкри, докато скаридите порозовеят, а мидите се отворят (около 8 минути).
  3. Добавяме сместа към спагетите. Прибавяме солта и пипера. Разбъркваме много внимателно, изсипваме в подходящ съд и сервираме веднага.
  4. По желание, преди сервиране може да ги поръсим с малко пресен магданоз.