Продукти
-
1
с.л.
бяло вино
-
1
с.л.
мащерка
прясна, ситно нарязана или 1 ч.л. стрита, суха
-
2
домата
-
1
с.л.
доматено пюре
-
1
скилидка
чесън
счукана
-
1
с.л.
зехтин
-
150
г
пилешко месо
дребно накълцано
-
30
г
лук
(1/4 средно голяма глава)
-
1
морков
-
500
мл
вода
-
125
г
спагети
-
150
г
бульон
с вкус по избор
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите във врящата посолена вода.
- Отцеждаме ги добре.
- Задушаваме лука и морковите в зехтина.
- Прибавяме месото и чесъна и запържваме добре.
- Добавяме нарязаните на много ситно домати, доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Варим до кремообразен сос.
- Заливаме спагетите със соса. Разбъркваме добре. По желание, сервираме спагетите поръсени със ситно нарязан магданоз, пармезан и малко песто.