Спагети с доматен сос, магданоз и риган
|
Продукти
-
125
г
спагети
-
500
мл
вода
-
1
морков
-
30
г
лук
-
1
с.л.
зехтин
-
1
скилидка
чесън
, счукана
-
1
с.л.
доматено пюре
-
2
домата
-
1
с.л.
бяло вино
-
0,5
връзка магданоз
ситно нарязан
-
10
г
риган
- пресен, ситно нарязан
-
150
г
бульон
с вкус по избор
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
|
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Сваряваме спагетите във врящата посолена вода.
- Отцеждаме ги добре.
- Задушаваме лука и морковите в зехтина.
- Прибавяме чесъна и запържваме.
- Добавяме нарязаните на много ситно домати, доматеното пюре, мащерката, виното и бульона.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Варим до кремообразен сос.
- Заливаме спагетите със соса. Разбъркваме добре.
- Добавяме ситно нарязаните магданоз и рига, и сервираме.
|