Спагети с авокадо

Продукти

  • 250 г спагети
  • 3 бр. авокадо
    , почистено и нарязано
  • 2 червени чушки
    , нарязани
  • 1 глава лук
    , ситно нарязан
  • 1 домат
  • 2 скилидки чесън
  • 60 мл. зехтин
  • 60 мл. сметана
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 с.л. босилек
    , ситно нарязан
  • 3 с.л. сирене "пармезан"
  • зелена салата
    или спанак, по желание

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети). 
  2. Добавяме чесъна и го пържим докато стане златист. 
  3. Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме докато лука започне да променя цвета си. 
  4. Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните чушки и домат. 
  5. Задушаваме зеленчуците, докато омекнат. 
  6. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус. 
  7. Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути. 
  8. Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода. 
  9. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при останалите продукти. Добавяме авокадото. Разбъркваме добре. 
  10. Добавяме пармезана и по желание, малко свежа зелена салата или спанак. Разбъркваме и сервираме.