Продукти
-
250
г
спагети
-
3
бр.
авокадо
, почистено и нарязано
-
2
червени чушки
, нарязани
-
1
глава
лук
, ситно нарязан
-
1
домат
-
2
скилидки
чесън
-
60
мл.
зехтин
-
60
мл.
сметана
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
2
с.л.
босилек
, ситно нарязан
-
3
с.л.
сирене "пармезан"
-
зелена салата
или спанак, по желание
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети).
- Добавяме чесъна и го пържим докато стане златист.
- Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме докато лука започне да променя цвета си.
- Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните чушки и домат.
- Задушаваме зеленчуците, докато омекнат.
- Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус.
- Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути.
- Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода.
- Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при останалите продукти. Добавяме авокадото. Разбъркваме добре.
- Добавяме пармезана и по желание, малко свежа зелена салата или спанак. Разбъркваме и сервираме.