Спагети "Болонезе"

Продукти

  • 1 с.л. магданоз
    пресен
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1 пакет спагети
  • 400 г кайма
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. риган
  • сол
    на вкус
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 буркан домати

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
  2. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
  4. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. 
  5. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
  6. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
  7. Сваряваме спагетите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
  8. Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал.