Продукти
-
4
домати от консерва
-
50
мл сухо
бяло вино
-
4
скилидки
чесън
-
1
пеперончино
-
500
г
калмари
-
8
с.л. студено пресован
зехтин
-
2
с.л. пресен
магданоз
-
500
г
спагети
-
2
торбички
мастило сепия
Начин на приготвяне
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.
2. Изваждаме парченцата чесън от тигана и добавяме нарязаните на ситно калмари. Сотираме за около 1 минута. Добавяме виното и оставяме да къкри в продължение на две минути, като разбъркваме добре.
3. Изсипваме мастилото от сепия в тигана и добавяме две супени лъжици вода. Добавяме нарязните на ситно консервирани домати.
4. Сваряваме пастата според указанията, прецеждаме и добавяме в тигана. Ако е необходимо доливаме малко вода от тази на спагетите към соса. Гарнираме с магданоз преди да сервираме.
Мастило от сепия можете да намерите тук