Продукти
-
1,5
ч.ч.
пармезан
, настърган
-
2
с.л.
мента
-
1,5
ч.ч.
масло от гръцки орех
-
1
връзка
магданоз
-
1
ч.ч.
орехи
-
3
скилидки
чесън
-
2
с.л.
копър
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- В кухненски робот или пасатор смиламе ядките, магданоза, копъра и маслото от гръцки орех. Добавяме чесъна и отново разбиваме, докато стане еднородна течна смес.
- Прибавяме Пармезана, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.
Съвет:
Песто може да приготвим и в хаванче. Първо стриваме добре босилека, после добавяме орехите и чесъна. Стриваме в хаванчето, докато се получи хомогенна маса. Сместа се прехвърля в купа и се добавят останалите продукти.