Сочни свински шишчета

Продукти

  • 2 глави лук
  • 2 чушки
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. мащерка
  • 0,5 ч.л. розмарин
  • 0,5 ч.л. чубрица
  • 1 кг. свинско месо
  • 0,5 ч.ч. олио

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на кубчета, поръсваме с подправките и половината от олиото, и оставяме да престой около 6 часа.
  2. Почистваме и нарязваме зеленчуците.
  3. Нанизваме месото на шишове, като редува - месо, зеленчуци. 
  4. Поръсваме с малко олио и печем във фурна или на скара, като обръщаме.
  5. По желание поръсваме с червен пипер и сервираме с гарнитура от свежа салата или пържени картофки.