Сочни пикантни ребърца

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • 0,3 ч.ч. чили сос
  • 0,2 ч.ч. ром
  • 0,5 ч.ч. сос "уорчестър"
  • 0,5 ч.ч. соев сос
  • 0,5 ч.ч. кетчуп
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1,5 кг свински ребра
  • 1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 175 ºС. Ребрата се нарязват на порции, увиват се във фолио и се пекат за час и половина, след което фолиото се маха и се оставят във фурната още малко. 
  2. Ребрата се прехвърлят в голям съд. 
  3. В купа се смесват кафявата захар, кетчупът и соевият сос, сосът Уорчестър, ромът, чили сосът, горчицата, чесънът и пиперът. Разбърква се добре.
  4.  Ребрата се покриват с пикантната марината и се оставят на стайна температура за 1 час. 
  5. Грилът се загрява на средна температура. Пече се за около 30 минути.