Измиваме хубаво лимоните (най-добре със сапун). Настъргваме лимоновата кора на ренде. Останалите плодове набождаме на няколко места с дебела игла. Слагаме ги да се изварят в 3 води, като самото варене е с продължителност 4 минути (всяко изваряване е в нова студена вода).
Правим леко сгъстен захарен сироп от водата и захарта. Нарязваме изстиналите плодове на парченца и ги слагаме в сиропа заедно с настърганата кора.
Слагаме сладкото да се вари до омекване на лимоните и сгъстяване на сиропа. Накрая прибавяме лимонтузуто и варим още 3-4 минути.
Така приготвеното сладко прехвърляме в друг чист съд и го оставяме да престои около 6 часа.
След това разпределяме сладкото в буркани и стерилизираме.