Сладкиш с ябълки и канела

Продукти

  • 2 г канела
  • 5 г бакпулвер
  • 60 г орехи
  • 75 г галета
  • 2 яйца
  • 45 г олио слънчогледово
  • 100 мл. прясно мляко
  • 100 г захар
  • 2 ябълки 2 по-малки или 1 голяма

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large sladkish s yabalki i kanela

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме яйцата със захарта, прясното мляко и олиото. 
  2. Към тях добавяме смесените сухи съставки.
  3. Печем до златисто на 170 градуса за 20 минути (или малко повече, в зависимост от фурната - проверяваме с клечка за зъби дали е готов).
  4. По желание поръсваме с пудра захар и сервираме. 

* "Сладкиш с ябълки и канела" може да опитате в Пекарната "Булгар Двор"