Продукти
-
470
г
брашно
-
350
г
захар
-
260
мл.
прясно мляко
-
150
г
масло
-
5
яйца
-
1
бакпулвер
-
1
ванилия
-
1
ч.л.
сол
-
4
праскови
-
1
с.л.
лимонова кора
-
пудра захар
за поръсване
Начин на приготвяне
- Разбиваме захарта с яйцата до побеляване.
- Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията.
- Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа.
- Прасковите предварително нарязваме и овалваме в малко брашно, и добавяме към сместа. Разбъркваме внимателно с лъжица.
- Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
- Преди сервиране, поръсваме с малко пудра захар.