Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене
Продукти
-
200
г
череши
(или сладко от череши)
-
120
г
кокосови стърготини
, обезмаслени
-
100
г
крема сирене
-
400
г
кондензирано подсладено мляко
-
150
г
масло
, разтопено
-
250
г
какаови бисквити
-
шоколадов ганаш:
-
100
г
сметана
-
100
г
шоколад
Начин на приготвяне
- Смесваме бисквитите и маслото, и ги разстиламе върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Сместа притискаме леко, за да се получи твърда основа. Поставяме тавичката във фризер за 30 минути да стегне.
- За шоколадовия ганаш: Загряваме сметаната. След като заври я отстраняваме от котлона и добавяме шоколада при непрекъснато бъркане с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади, но на стайна температура, за да може да се залее сладкиша.
- С миксер разбиваме крема сиренето и кондензираното мляко за около 10 минути на висока степен. След това добавяме кокоса и черешите, и разбъркваме на ръка. Разпределяме равномерно в тавата върху бисквитената основа и заглаждаме. Поставяме в хладилник за 2-3 часа да стегне.
- След това го заливаме с шоколадовия ганаш и го оставяме отново да стегне в хладилника.