Сладкиш с брашно от кестени

Продукти

  • 0,5 пак. ванилия
  • 40 г масло
  • 150 мл. прясно мляко
  • 15 г бакпулвер
  • 80 г нишесте
    оризово
  • 5 яйца
  • 1 щипка сол
  • 280 г брашно
    от кестени
  • 280 г захар

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме сухите съставки с (брашното, захарта, ванилията, нишестето, солта и бакпулвера). Разбъркваме внимателно.
  2. Добавяме течните съставки - млякото и яйцата.
  3. Разтапяме маслото на ниска температура и го прибавяме към останалите продукти. Разбъркваме добре (разбиваме с миксер).
  4. Намасляваме форма за кекс и изсипваме сместа.
  5. Печем около 40-50 минути, в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
  6. Преди сервиране, може да поръсим с малко кафява захар и да гарнираме със сладолед.