Продукти
-
1
ч.ч.
захар
за карамелизиране
- за крема:
-
1
ванилия
-
2
ч.ч.
прясно мляко
-
0,5
ч.ч.
захар
-
2
яйца
- за тестото/блата:
-
2
с.л.
какао
-
0,5
ч.ч.
прясно мляко
-
1
бакпулвер
-
1
ванилия
-
0,5
ч.ч.
захар
-
0,5
ч.ч.
олио
-
1,5
ч.ч
брашно
-
2
яйца
Начин на приготвяне
- Карамелизираме захарта за карамела.
- В купа смесваме и разбиваме добре прoдуктите за крема и изсипваме сместа върху изстиналия карамел.
- В друга купа смесваме и разбиваме добре продуктите за тестото/блата и изсипваме внимателно върху сместа за крема. Трябва да разпределим максимално равно втората върху първата смес.
- Печем на водна баня, около 50 минути на 250 градуса.
- След като се изпече оставяме сладкиша да изстине и го поставяме в хладилник за около 10 часа.
- След това изваждаме и "обръщаме" от формата или тавата, в която сме пекли сладкиша и по желание, гарнираме заливайки с карамела и коктейлни череши.