Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес.
- След това, последователно прибавяме маслото, киселото мляко с угасената в него сода, и брашното.
- Отново разбиваме с миксер, но на по-бавна степен.
- Когато получим напълно хомогенна смес, я изсипваме в предварително намаслена и набрашнена тавичка. Печем на 200 градуса, около 30 минути.
- През това време, с миксера разбиваме белтъците и захарта, докато станат на сняг.
- Готовият блат, намазваме обилно с конфитюра.
- Най-отгоре разстиламе и разбитите белтъци, и поръсваме с орехите.
- Така приготвеният сладкиш, връщаме обратно във фурната за кратко или докато белтъците порозовеят.
|