Начин на приготвяне
- Приготвяме тестото като слагаме содата в киселото мляко. Бъркаме до кипване и изсипваме в купа.
- Добавяме яйцата, захарта и олиото. Поставяме бакпулвера в брашното и го разбъркваме.
- Омесваме тестото. Оставяме го да престои час и половина.
- От тестото оформяме малки топчета, които поставяме в тава, и печем до леко зачервяване.
- След като са изпечени, ги изчакваме да изстинат и от равната страна на всяка сладка издълбаваме малка дупка.
- Приготвяме пълнежа като смесваме трохи от сладките, смлените орехи, пудрата захар, ванилията, прясното мляко и маслото, до получаване на еднородна смес. С него слепяме сладките две по две.
- Накрая оцветяваме сладките с червена и оранжева боя, които предварително сме разтворили във вода. Овалваме ги в захар.
Съвет: Сладките може да "слепим" и само с мармалад (шипков или по избор).
|