Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтъците.
- В купа разбиваме маслото със захарта. Добавяме жълтъците един по един, като бъркаме непрекъснато.
- Измиваме лимона, настъргваме кората му, изцеждаме сока и ги добавяме към яйчената смес.
- В друга купа разбиваме белтъците на сняг. След това ги добавяме към сместа като разбъркваме непрекъснато. Добавяме и брашното, продължавайки да разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
- Разделяме сместа на две части.
- Намасляваме тавичка и я поръсваме с брашно.
- Изсипваме едната част от сместа, разстиламе я по тавичката, поръсваме с половината от смлените орехи и печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, докато порозовее леко (около 30 минути). Същото нещо повтаряме и с другата част от сместа.
- Още топли поръсваме с пудра захар.
- Режем с помощта на чаша, във формата на полумесец.
- Редим сладките в подходяща чиния и сервираме.
|