Продукти
-
1
лимон
-
85
г
масло
-
200
г
мед
-
0,5
ч.л.
сода
-
1
ч.л.
бакпулвер
-
2
с.л.
какао
-
1
с.л.
канела
-
2
с.л.
джинджифил
на прах
-
85
г
бадеми
смлени
-
250
г
брашно
- за глазурата:
-
1
белтък
-
100
г
пудра захар
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното и смесваме сухите съставки в една купа. Разтапяме маслото и меда на слаб огън и ги добавяме в сместа, заедно с настърганата кора на лимона.
- Омесваме с ръце тестото добре и го разстиламе на една кора с дебелина около 3 мм. С формички изрязваме сладките с малко разстояние, за да имат възможност да увеличат обема си и ги подреждаме на хартия за печене.
- Печем в загрята на 180 градуса фурна, около 15 минути. Изваждаме ги и оставяме да се охладят.
- Разбиваме един белтък на сняг, добавяме няколко капки изцеден лимон и пудра захар, и намазваме с четка сладките. Оставяме ги да изсъхнат.
Съвет: Можем да използваме всякакви формички за сладки, но най-популярни за тази рецепта са сърцата и звездите. Можем да използваме сладките и за украса на Коледната елха, като пробием дупка и завържем с червена панделка. По желание можем да приготвим и глазура от разтопен черен шоколад с масло.