Сладки "Френски макарони" с лимон
|
Продукти
-
за макароните:
-
4
г
сладкарска боя
жълта
-
120
г
бадемово брашно
-
200
г
пудра захар
-
25
г
захар
кристална
-
2
капки
оцет
-
100
г
белтъци
-
за пълнежа:
-
120
г
бял шоколад
-
120
течна сметана
сладкарска
-
1
с.л.
лимонова кора
настъргана
-
1
ч.л.
лимонов сок
|
Време: 2 ч. и 10
Ниво: трудно
|
Начин на приготвяне
- За макароните: Разбиваме белтъците на пяна, заедно с капките оцет. Постепенно добавяме по малко от кристалната захар.
- Разбиваме до получаване на плътен белтъчен крем.
- Добавяме боята и разбъркваме леко.
- Пресяваме 2-3 пъти бадемовото брашно и пудрата захар до получаване на фина пудра.
- Към кремообразната смес прибавяме на няколко (3-4) пъти сухите съставки и разбъркваме внимателно с шпатула, до получаване на гъсто тесто.
- Готовата смес пълним в пош с кръгъл накрайник и шприцоваме върху хартия за печене.
- Оставяме макароните за около 40-45 минути да изсъхнат. (Важно е при допир да не лепнат - по този начин ще избегнем напукването на макароните).
- Печем около 20 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.
- Прехвърляме макароните върху метална скара до пълното им охлаждане.
- За крема: Загряваме сметаната до кипване.
- Сваляме от котлона и прибавяме начупения на малки парченца шоколад.
- Разбъркваме шоколада до пълното му разтваряне.
- Добавяме настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
- Оставяме сместа за около два часа в хладилника, да се охлади.
- Разбиваме на пухкав крем и с него слепваме макароните.
|