Продукти
-
1
връзка
магданоз
-
2
глави
лук
-
1
лимон
-
0,5
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.ч.
олио
-
1
ч.ч.
брашно
-
3
домата
-
6
скумрии
Начин на приготвяне
- В сгорещена мазнина изпържваме изчистените и измити скумрии.
- Отделно, в друг съд, изпържваме брашното със сол и черен пипер. Добавяме едро нарязания лук и доматите.
- Разреждаме доматеното пюре с малко студена вода и го изсипваме при брашното. Тази смес от брашно и доматено пюре, слагаме на огъня и я варим докато се сгъсти. След това я прибавяме към лука и доматите. Разбъркваме и изсипваме върху скумриите.
- Срязваме горните парчета риба и между разрезите пъхаме порченца тънко нарязан на кръгчета лимон.
- Запичаме на слаба фурна докато хване златисто-кафява коричка. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
- Сервираме топла.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).