Сироп от черен бъз

Продукти

  • 1 кг. захар
  • 900 г черен бъз
    , плод

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме много добре плодовете бъз. 
  2. В голям буркан започваме да редим: бъз, захар, бъз, захар и така докато свършат продуктите, като завършваме със захар. 
  3. Оставяме да престои три седмици (не трябда да е на пряка слънчева светлина). 
  4. След това прецеждаме през гъста марля (трябва да внимаваме да не попадне дори зрънце бъз, защото може да предизвика ферментация). 
  5. Изсипваме в тъмни шишета (или шишета увити с хартия) и съхраняваме на тъмно.  

* От посоченото количество продукти се получават 2 буркана по 720 г сироп.

* Сиропът от черен бъз е изключително силен имуностимулатор.