Сирене по тракийски

Продукти

  • 1 домат
  • 50 г шунка
  • 1 яйце
  • 60 г луканка
  • 300 г сирене
  • 10 г масло
  • 0,5 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне

  1. Намазваме дъното на гювечето с маслото.
  2. Измиваме и нарязваме домата на филийки.
  3. Натрошаваме сиренето, нарязваме луканката и шунката.
  4. Покриваме половината дъно на гювечето с част от доматите, след тях от сиренето, шунката и накрая от луканката.
  5. Повтаряме процедурата до изчерпване на продуктите, като най-отгоре слагаме последните резени домат.
  6. Подправяме с чубрицата и счупваме яйцето.
  7. Гювечето печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 10-15 минути.