Продукти
-
100
г
шоколад
, разтопен на водна баня или течен шоколад
-
1
пак.
ванилия
-
4
яйца
-
200
г
брашно
или колкото поеме за палачинково тесто
-
450
мл
прясно мляко
-
1
с.л.
кисело мляко
-
масло
- за крема:
-
500
г
маскарпоне
-
200
г
пудра захар
-
200
г
ягоди
, нарязани на кубчета
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки прясното мляко и брашното, докато получим гъста каша.
- Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В касерола на водна баня разтапяме шоколада и след това го добавяме към палачинковата смес, като междувременно разбъркваме внимателно.
- Нагряваме тигана за палачинки с много малко масло. В него сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до порозовяване на палачинките.
- За крема: в купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето с пудрата захар. Добавяме нарязаните ягоди и разбъркваме внимателно, за да ги смесим добре.
- С получения крем намазваме палачинките, навиваме ги на триъгълници или руло и сервираме.