Шоколадови мъфини с шоколад
Продукти
-
250
г
брашно
-
150
г
пудра захар
-
80
г
какао
-
1
бакпулвер
-
150
г
шоколад
на парченца
-
3
яйца
-
125
г
масло
, разтопено
-
300
мл.
мляко
-
за глазурата:
-
250
г
течен шоколад
-
2
шоколада
, натурален или черен
Начин на приготвяне
- В купа смесваме сухите продукти.
- Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
- Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
- Сместа изсипваме във формички за мъфини и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- След като поизстинат леко, ги намазваме с течния шоколад.
- На вода баня разтапяме другия шоколад и с него гарнираме. Оставяме да стегне преди консумация.