Шоколадови мъфини с шоколад

Продукти

  • 250 г брашно
  • 150 г пудра захар
  • 80 г какао
  • 1 бакпулвер
  • 150 г шоколад
    на парченца
  • 3 яйца
  • 125 г масло
    , разтопено
  • 300 мл. мляко
  • за глазурата:
  • 250 г течен шоколад
  • 2 шоколада
    , натурален или черен

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме сухите продукти.
  2. Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.
  3. Към сухите продукти добавяме течните и с дървена бъркалка разбъркваме хубаво за да се смесят.
  4. Сместа изсипваме във формички за мъфини и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
  5. След като поизстинат леко, ги намазваме с течния шоколад. 
  6. На вода баня разтапяме другия шоколад и с него гарнираме. Оставяме да стегне преди консумация.