Шоколадови бонбони с бисквитки

Продукти

  • 1 ампула ванилия
  • 80 г орехи смлени
  • 150 г натурален шоколад
  • 60 г пудра захар
  • 60 г масло
  • 200 г какаови бисквити
  • за глазурата:
  • 150 г натурален шоколад
  • 30 г масло
  • 250 г шоколад настърган, за овалване

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large shokoladovi bonboni s biskvitki

Начин на приготвяне

  1. В кухненски робот смиламе бисквитите и към тях прибавяме смлените орехи, захарта, настърганият на едро ренде шоколад, разтопеното масло и ванилията.
  2. На ръка размесваме добре сместа, докато се хомогенизира и заприлича на тесто. При нужда, може да добавим малко топла вода. Навлажняваме ръце, оформяме малки бонбони и ги слагаме да се стегнат за около 1 час в хладилника.
  3. За глазурата: На водна баня разтапяме шоколада и маслото. Всеки бонбон потапяме в нея и оставяме върху решетка или поднос, да се втвърди.
  4. Овалваме в шоколадови стърготини, докато глазурата не е докрай втвърдена.