Начин на приготвяне
- Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
- Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад.
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
- Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
- Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
- Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
- Изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 45 минути.
- За крема: Внимателно разбиваме маскарпонето със захарта.
- Пасираме малините и заедно с ванилията ги прибавяме към подсладеното маскарпоне, разбиваме леко.
- Поизстиналият блат разделяме на половиники между които намазваме с крема (слепяме ги).
- С останалата част от крема намазваме цялата торта, гарнираме с целите малини.
|