Шоколадова торта с малинов крем

Продукти

  • 3 яйца
  • 80 мл. кафе
    сварено
  • 120 г шоколад
    натурален (минимум 56 процента какао)
  • 100 г захар
  • 200 г краве масло
  • 1 с.л. какао
    натурално
  • щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 100 г брашно
  • за крема:
  • 500 г маскарпоне
  • 4 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 400 г малини
    + 20 г за декорация

Начин на приготвяне

  1. Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
  2. Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад. 
  3. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
  4. Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
  5. Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
  6. Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
  7. Изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 45 минути.
  8. За крема: Внимателно разбиваме маскарпонето със захарта.
  9. Пасираме малините и заедно с ванилията ги прибавяме към подсладеното маскарпоне, разбиваме леко.
  10. Поизстиналият блат разделяме на половиники между които намазваме с крема (слепяме ги).
  11. С останалата част от крема намазваме цялата торта, гарнираме с целите малини.