Шоколадов сладолед с кафе и канела
|
Продукти
-
220
г
сухо мляко
, разтворено в топла вода (спрямо описанието на опаковката)
-
80
г
натурален шоколад
-
5
с.л.
захар
-
50
мл
кафе
еспресо
-
1
ч.л.
желатин
-
4
с.л.
вода
, студена вода
-
1
пак.
ванилия
-
канела
на пръчици за украса и аромат
|
Време: 10 ч. и 35
Ниво: трудно
|
Начин на приготвяне
- Изсипете захарта в млякото и разбъркайте добре докато се разтвори напълно. Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.
- Така приготвената смес поставете в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер разбийте хубаво замръзналата смес.
- Разтворете шоколада на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода. Добавете в него хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно смесете с млякото. Разбъркайте добре и поставете в подходящ съд и обратно във фризера за да замръзне.
- Преди сервиране добавете по пръчица канела.
|