Шоколадов сладолед с кафе и канела

Продукти

  • 220 г сухо мляко
    , разтворено в топла вода (спрямо описанието на опаковката)
  • 80 г натурален шоколад
  • 5 с.л. захар
  • 50 мл кафе
    еспресо
  • 1 ч.л. желатин
  • 4 с.л. вода
    , студена вода
  • 1 пак. ванилия
  • канела
    на пръчици за украса и аромат

Начин на приготвяне

  1. Изсипете захарта в млякото и разбъркайте добре докато се разтвори напълно. Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.
  2. Така приготвената смес поставете в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер разбийте хубаво замръзналата смес.
  3. Разтворете шоколада на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода. Добавете в него хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно смесете с млякото. Разбъркайте добре и поставете в подходящ съд и обратно във фризера за да замръзне. 
  4. Преди сервиране добавете по пръчица канела.