Шоколадов сладолед с фъстъчено масло
Продукти
-
160
мл
вода
-
150
г
захар
-
100
г
фъстъчено масло
-
50
г
краве масло
-
300
г
натурален шоколад
-
500
мл
сметана
-
5
жълтъка
Начин на приготвяне
- Разтапяме шоколада и кравето масло на водна баня. Поставяме захарта и водата да се варят на слаб огън. Когато се получи гъст сироп, го оставяме леко да се охлади.
- Разбиваме жълтиците с миксер като постепенно добавяме от получилият се захарен сироп. Разбиваме и сметаната, и след това добавяме към нея разбитите жълтъци и фъстъченото масло. Накрая добавяме сметаната към шоколада и бъркаме докато се получи хомогенна смес. Замразяваме в машината за сладолед.
- Ако не разполагаме с такава, изсипваме сместа в подходяща кутия и я поставяме във фризера. След като е замръзнал наполовина, изваждаме сладоледа, отново го разбиваме с миксер, за да се получи хомогенна смес, и го връщаме във фризера. Повтаряме процедурата още веднъж и след това оставяме да замръзне напълно.
- Когато това стане, изваждаме сладоледа от фризера и го поставяме в хладилника за около 30 минути.