Шоколадов сладкиш (веган) |
|
Продукти
|
Време: 60 мин.
|
Начин на приготвяне1. Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме форма за торта с диаметър 28 см. 2. Смесваме брашното, какаото на прах, содата, бакпулвера и солта в голяма купа. Разбъркваме добре. 3. В отделна купа смесваме соевото мляко, оцет, захар, олио, и ванилия. Изсипваме сместа от мляко в брашнената смес и разбъркваме с лъжица, докато стане хомогенна смес. 4. Изсипваме сместта във формата и печем около 45 минути. Изпробваме с дървена клечка. Тя трябва да е суха, без да се полепва по нея тесто. 5. Изваждаме сладкиша да изстине върху решетка и поднасяме охладен. |