Шоколадов сладкиш с масло и пудра захар
Продукти
-
щипка
сол
-
2
пак.
ванилия
-
200
г
пудра захар
-
1,2
ч.ч.
брашно
-
1
пак.
бакпулвер
-
4
яйца
-
200
г
шоколад
-
200
г
масло
Начин на приготвяне
- Разтапяме на тих огън маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
- Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
- През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят.
- Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса.
- След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и по желание го гарнираме с пресни плодове.