Шоколадов мус с нес кафе

Продукти

  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. какао
  • 100 г шоколад , натурален
  • 0,5 ч.ч. сметана - млечна, неподсладена за разбиване
  • 20 мл нес кафе
  • 3 жълтъка
  • настърган шоколад за декорация

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large shokoladov mus s nes kafe

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 
  2. Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. 
  3. Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа. 
  4. Изсипваме мусът в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне. 
  5. По желание, преди сервиране може да гарнираме с парченца шоколад.