Продукти
-
200
г
брашно
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
0,5
ч.л.
сода
-
1
ванилия
-
0,5
ч.ч.
орехи
, смлени
-
5
яйца
-
180
г
захар
-
160
г
масло
-
50
мл.
прясно мляко
-
2
с.л.
какао
-
100
г
черен шоколад
-
100
г
млечен шоколад
-
1
щипка
сол
|
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Черния, млечния шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко.
- Разбиваме и добавяме маслото и шоколада. Отново разбиваме добре.
- Прибавяме орехите и разбъркваме.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Печем кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност), около 40-45 минути.
|