Продукти
-
1
ванилия
-
2
ч.ч.
брашно
-
1
ч.ч.
захар
-
0,5
ч.ч.
олио
-
1
ч.л.
сода
-
1
коф.
кисело мляко
-
4
с.л.
какао
-
80
г
орехи
- за заливката:
-
1
к.ч.
захар
-
1
к.ч.
прясно мляко
-
125
г
масло
разтопено
-
5
с.л.
какао
- за сиропа:
-
1
к.ч.
захар
-
1
ч.ч.
вода
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме и разбъркваме добре с лъжица брашното, захарта и какаото.
- Добавяме млякото и содата, накрая олиото и ванилията, разбъркваме добре.
- Добавяме орехите и разбъркваме внимателно.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, 45 минути.
- След като изстине хубаво заливаме с горещ сироп, който приготвяме като сварим водата заедно със захарта.
- Оставяме да престои, докато сладкишът поеме хубаво сиропа.
- След това приготвяме заливка като на водна баня смесим и разбием добре захарта с прясното мляко, маслото и какаото. Заливаме сладкиша.
- След като глазурата стегне хубаво, сладкишът е готов.