Шоколадов брауниз с малинов крем

Продукти

  • 400 г масло
  • 400 г шоколад
  • 50 г лешник
  • 100 г орехи
  • 0,5 ч.ч. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 2,5 ч.ч. захар
  • 6 яйца
  • за крема:
  • 400 г крем сирене "Филаделфия"
  • 45 г масло меко
  • 120 г пудра захар пресята
  • 200 г малини

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large shokoladov brauniz s malinov krem

Начин на приготвяне

  1. На слаб огън разтапяме маслото и шоколада.
  2. В дълбока купа, разбъркваме с миксер яйцата, захарта, брашното, бакпулвера, какаото, след което прибавяме разтопените, шоколад и масло, както и ядките. 
  3. Приготвената вече смес изсипваме в тава, която е покрита с готварска хартия.
  4. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 30-35 минути.
  5. За крема: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем. 
  6. Добавяме пудрата захар, ванилията и малините. Разбиваме добре. 
  7. Охлаждаме леко десерта и го намазваме с крема. 
  8. Режем на парчета и сервираме.