Шоколадов браунис с малини

Продукти

  • 50 г малини
  • ⅔ ч.ч. какао
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2,5 ч.ч. захар
  • 7 яйца
  • 430 г масло
  • 430 г шоколад

Начин на приготвяне

  1. На слаб огън разтапяме маслото и шоколада.
  2. В дълбока купа, разбъркваме с миксер яйцата, захарта, брашното, бакпулвера, какаото, след което прибавяме разтопените, шоколад и масло, както и малините. 
  3. Приготвената вече смес изсипваме в тава, която е покрита с готварска хартия. 
  4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. 
  5. Охлаждаме десерта и сервираме.