Продукти
-
140
г
масло
, разтопено
-
250
г
брашно
-
1
с.л.
бакпулвер
-
2
г
сол
-
2
пак.
ванилия
-
150
г
захар
-
150
мл.
прясно мляко
-
1
яйце
-
1
с.л.
какао
, натурално
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес разделяме на 2 равни части. В едната добавяме какаото и разбиваме добре.
- След това пълним предварително намаслените формички, като редуваме двата вида смес.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.