Продукти
-
4
бр.
яйца
-
1
с.л.
оцет
-
масло
-
4
филийки
хляб
-
2
бр.
авокадо
-
пресен
босилек
-
черен пипер
-
сол
Начин на приготвяне
1. Слагаме в предварително загрята фурна намазаните филийки с масло за няколко минути и печем до златисто.
2. В тенджера в вряща вода добавяме 1 с.л. оцет и разбъркваме леко в една посока. Слагаме всяко едно от яйцата поотделно.
3. Когато 4-те яйца са във водата засичаме 1 минута. След като минутата изтече изключваме котлона и слагаме капак, засичаме точно 5 минути и след изтичането им вадим яйцата.
4. В купичка слагаме авокадото и го намачкваме до получаването на каша. Нарязваме си босилека на дребно и го добавяме към авокадото, подправяме със сол и черен пипер.
5. Намазваме всяка филийка с авокадо и отгоре слагаме по 1 поширано яйце, като го поръсваме с малко сол и черен пипер.