Салата "Зайо Байо"

Продукти

  • 1 с.л. оцет или на вкус
  • 2 с.л. олио или на вкус
  • 100 г моркови
  • сол на вкус
  • 150 г зеле
  • за декорация:
  • 2 резенчета кашкавал
  • 2 резенчета кисели краставици
  • 1 маслина
  • 2 парчета салам
  • 1 резен домат
  • 5 стръка копър само дръжките

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large salata zayo bayo

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме зелето. Нарязваме го на тънки ивички.
  2. Почистваме и рендосваме морковите.
  3. Смесваме ги в голяма купа, овкусяваме ги със сол, олио и оцет на вкус.
  4. За декорацията: От кашкавала, киселите краставички и две лентички от маслините, правим "очи" върху горната част на салатата.
  5. Отдолу слагаме резенчето домат, върху него салама, половинка маслина за "муцуна" и оформяме "мустачки" от нарязаните дръжки на копъра.