Продукти
-
2
стръка
зелен лук
-
3
домата
-
1
ч.л.
лимонив сок
-
1
ч.ч.
булгур
- за дресинга:
-
10
листенца
джоджен
или 2 ч.л.сух
-
2
връзки
магданоз
-
4
с.л.
лимонов сок
-
8
с.л.
зехтин
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Измиваме булгура и го заливаме с хладка вода, която да го покрива. Оставяме го да набъбне и да омекне напълно за около 45 минути. Отцеждаме го и го поставяме в купа.
- Измиваме и почистваме от семето доматите, и месестата им част нарязваме на дребни кубчета, които добавяме заедно с нарязания на дребно лук към бугура.
- Приготвяме дресинга, като разбиваме с тел зехтина, лимоновия сок и солта.
- Почистваме магданоза и го нарязваме на ситно. Смесваме го с дресинга. Прибавяме и зеленчуците, заедно с булгура. Разбъркваме добре и по желание, поднасяме с арабска пита за дюнер.