Продукти
-
2
червени
ябълки
-
половин
тиква
-
половин
лимон
-
1
с.л.
мед
-
1
чили
-
3
с.л.
бял балсамов оцет
-
3
с.л.
орехово олио
-
100
гр
рукола
-
4
парчета
прошуто
-
хималайска сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Почистваме тиквата и ябълките и ги нарязваме на тънки резени. Поливаме ги с прясно изцедения лимонов сок на половин лимон. Загряваме в тенджера 1 л. вода докато заври и поставяме кошничка за готвене на пара. Внимаваме кошницата да не опира водата. Задушаваме на пара първо тиквата за около 5 минути, добавяме и резените ябълка за още около 2 мин.
2. Приготвяме дресинг от ситно нарязаното чили, на което сме отстранили семената, мед, балсамов оцет и орехово олио. Овкусяваме и със прясно смляна хималайска сол и черен пипер.
3. Сервираме ябълката и тиквата и поливаме с дресинга, добавяме измитата рукола и парче прошуто и поливаме с дресинг.