Салата с ябълки, тиква и прошуто

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме тиквата и ябълките и ги нарязваме на тънки резени. Поливаме ги с прясно изцедения лимонов сок на половин лимон. Загряваме в тенджера 1 л. вода докато заври и поставяме кошничка за готвене на пара. Внимаваме кошницата да не опира водата. Задушаваме на пара първо тиквата за около 5 минути, добавяме и резените ябълка за още около 2 мин.

2. Приготвяме дресинг от ситно нарязаното чили, на което сме отстранили семената, мед, балсамов оцет и орехово олио. Овкусяваме и със прясно смляна хималайска сол и черен пипер.

3. Сервираме ябълката и тиквата и поливаме с дресинга, добавяме измитата рукола и парче прошуто и поливаме с дресинг.