Продукти
-
1
ч.ч.
булгур
-
1
нар
-
250
гр
сирене "фета"
-
1
червен лук
-
прясна
мента
-
зехтин
-
сол
-
1
лимон
-
пресен
магданоз
Начин на приготвяне
1. Сваряваме булгура и прецеждаме. Оставяме да се охлади (може и да разстелем върху кърпа). Нарязваме на ситно червения лук и магданоза.
2. Изчистваме семената на 1 нар. Нарязваме сиренето фета на кубчета. Приготвяме дресинг от зехтин и сока на един лимон (в съотношение 3:1) и разбъркваме дресинга с тел, за да се получи кремообразна консистенция.
3. Разбъркваме булгура с лука, магданоза, посоляваме на вкус и добавяме дресинга. Сервираме като декорираме с нар, сирене фета на кубчета и листа прясна мента.